Antibioterapia, utila si in interventiile chirurgicale mici

Răspândirea bacteriilor rezistente la antibiotice a amplificat tendinţa medicilor de a evita administrarea acestor medicamente în timpul sau după intervenţiile chirurgicale minore. Totuşi, un studiu publicat în Marea Britanie arată că administrarea unei singure doze de antibiotic în timpul operaţiei pentru varice hidrostatice (a fost ales un antibiotic banal, activ pe bacteriile care colonizează de obicei pielea) a redus la jumătate riscul de infecţie a plăgii, spitalizarea şi costurile generate de tratamentul eventualelor complicaţii. Beneficiile au fost mai evidente la fumători şi persoanele supraponderale, la care oricum apărarea locală este, de regulă, deficitară. În concluzie, la aceste categorii de pacienţi studiul recomandă administrarea a cel puţin o doză de antibiotic în timpul intervenţiilor chirurgicale, indiferent de amploarea acestora. Sursa: http://www.medscape.com

Distribuie pe:

Facebook
LinkedIn
Twitter

8 comentarii adaugate pentru articolul “Antibioterapia, utila si in interventiile chirurgicale mici

 1. cornelia iancu says:

  buna ziua, am doua umflaturi pe gambe mai jos de genunchi,foarte inestetice si dureroase la palpare,ar putea fi lipoame?

  • Dr. Teodor Buliga says:

   Cornelia: daca dor cu adevarat, mai probabil NU sunt lipoame (dar nu e obligatoriu ca durerea sa excluda prezenta lipoamelor)

 2. Georgeta says:

  Bunā ziua Domnule Doctor Teodor, am o īntrebare pt dvs. Am un chist de 3 cm oe ficat unde şi cum îl pot ooera laparoscopie şi cànd? Cum mă pot programa la dvs sau dacă vă pot contacta printr-un număr de telefon dacă se poate ? Trebuie neaparat să mă operez cât mai curând posibil vă rog mult de tot ,vă mulțumesc!

 3. Georgeta says:

  Bunā ziua Domnule Doctor Teodor, am o īntrebare pt dvs. Am un chist de 3 cm pe ficat unde şi cum îl pot opera laparoscopie şi cànd? Cum mă pot programa la dvs sau dacă vă pot contacta printr-un număr de telefon dacă se poate ? Trebuie neaparat să mă operez cât mai curând posibil vă rog mult de tot ,vă mulțumesc!

 4. SINZIANA says:

  BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR TEODOR,BAIATUL MEU IN VIRSTA DE 31 ANI ,DUPA UN CONTROL DE RUTINA A FOST DEPISTAT CA E PURTATOR DE VIRUSUL HEPATITA B.APROXIMATIV DE 2 LUNI IN ZONA CERVICALA I -A IESIT UN LIMFONOD ,EL A FACUT SI UN IMPLANT DENTAR ,VA ROG SA-MI SPUNE-TI DACA ARE LEGATURA CU HEPATITA B. VA MULTUMESC ,A-SI DORI SA VA POT CONTACTA TELEFONIC.

  • Dr. Teodor Buliga says:

   Sinziana: nu, nu are neaparat legatura cu VHB, ci mai degraba cu lucrarea dentara. Regret, nu acord consultatii telefonice.

 5. Loredana Violeta Radu says:

  Buna ziua domnul Dr.Teodor Buliga, fiul meu are nevoie de operatie cu laser in Hidradenita supurativa gradul 3.(ceafa,subrat,fata)
  Ma intereseaza sa stiu daca dvs va ocupati si de operatie cu laser pentru acesta boala.
  Va multumesc , zi buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *