BOALA PILONIDALA

Boala pilonidală reuneşte o serie de afecţiuni care au în comun inflamarea porţiunii superioare a şanţului interfesier. Este provocată de regulă de fire de păr „îngropate” în piele, pe care organismul le consideră străine şi încearcă, fără succes, să le elimine. Firele de păr formează sub piele o „umflătură” – chist pilonidal, care se poate infecta – abces pilonidal, sau sparge, comunicând cu pielea printr-un orificiu pe care curge tot timpul puroi – fistula pilonidală. Singurul tratament cu şanse de vindecare este cel chirurgical, care presupune extragerea firelor de păr şi a ţesuturilor moarte din jur, uneori până la nivelul osului.

„Chist pilonidal” sau „abces pilonidal”? Este adevărat că boala pilonidală nu apare la femei? Cum se manifestă boala pilonidală? Tratamentul în boala pilonidală

ATENTIE – Cazuistica reala

Cu ce anestezie se operează boala pilonidală? În cazul intervenţiilor radicale, cea mai potrivită este anestezia rahidiană, care asigură analgezia necesară explorării în amănunt a leziunii. Chirurgul poate astfel excizia toate ţesuturile afectate, până la os. Se poate folosi şi anestezia locală, mai ales pentru evacuarea rapidă a unui abces pilonidal complicat. Efectuarea anesteziei locale în ţesuturi inflamate are însă limitele ei, aşa că rahianestezia este de preferat ori de câte ori este posibil.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

872 comentarii adaugate pentru articolul “BOALA PILONIDALA

  1. Andrei says:

    Buna Ziua Domnule Doctor ! Am și eu o asemenea problema de ceva timp, am o ,,denivelare ,, in zona interfesiera , pe care o simt la atingere ca un nodul sau așa ceva , din ce am citit ar fi vorba de un chist pilonidal , mi-a ieșit deasupra lui o ,,buba,, care nu pare a fii infectata, vreau sa zic că am avut grija de zona respectiva , in sensul că ,curat bine zona , dezinfectez cu betadina , nu pot spune că mă deranjează sau că m-a deranjat foarte tare vreodată încât să simt nevoia de a merge la medic , as vrea sa îmi spuneți dacă atâta timp se menține așa , ar fii cazul să merg la medic

    • Buliga Teodor says:

      Evident ca trebuie sa mergeți la medic, pt a stabili diagnosticul exact. Apoi, va va spune dacq trebuie sau nu operat, daca e urgenta sau nu etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *